Новини міста: На підприємстві «Аграна Фрут Україна» створили новий цех і планують у наступному сезоні розширити штат працівників (ФОТО)
Керування дозволамиКерування дозволами

На підприємстві «Аграна Фрут Україна» створили новий цех і планують у наступному сезоні розширити штат працівників (ФОТО)

SV_04758.JPGСьогодні, 13 жовтня, міський голова Сергій Моргунов відвідав підприємство «Аграна Фрут Україна» та привітав його колектив з Днем працівника харчової промисловості. Цей завод один із тих підприємств, які стабільно та успішну працюють на території Вінниці. Нещодавно тут створили новий цех, щоб збільшити обсяги переробки свіжих фруктів. Наразі його запускають в роботу, виконують перелокацію та оптимізацію ліній. За рахунок нового цеху підприємство планує наступного сезону збільшити кількість робочих місць.

«Підприємство «Аграна Фрут Україна» одне з найстаріших підприємств у місті. Ви стабільно працюєте, і це досить приємно.  Я навіть, коли їду в інші міста чи країни і презентую економічний потенціал Вінниці, завжди з гордістю говорю про «Аграна Фрут Україну», адже це підприємство створює смаколики не тільки для мешканців Вінниці та України, а й для всього освіту. Тому я дуже дякую за вашу роботу. Бажаю, щоб ваше підприємство і далі розвивалося, щоб були достойні заробітні плати і щоб ви комфортно себе почували на своєму підприємстві», – каже Сергій Моргунов. 

Генеральний директор підприємства «Аграна Фрут Україна» Петро Мисливий  розповів, що  завод «Аграна Фрут Україна», який знаходиться у Вінниці, серед іншого займається первинною переробкою свіжих фруктів від свого господарства, а також від інших постачальників.

«Один з підрозділів заводу переробляє за рік вісім тисяч тонн фруктів. Також є підрозділ, який займається виробництвом для молочної індустрії, випічки, морозива фруктових та нефруктових наповнювачів, наприклад, шоколад та карамель. Дві треті об'єму виготовляємо для України, решта – на експорт. Заморожені фрукти з нашого заводу відправляємо у Західну Європу, США, Ізраїль, Австралію, – каже Петро Мисливий. – Якщо говорити про діалог з місцевою владою, то він  у нас досить плідний, з точки зору взаємопідтримки –  все чудово».

Також Петро Мисливий розповів, що завод постійно знаходиться у довгостроковому плані розширення і розбудови. «Ми нещодавно зробили новий цех – розширювали потужності по переробці свіжих фруктів. Цей цех лише запускається. Ми робимо перелокацію та оптимізацію ліній. А на наступний сезон, якщо він нормально працюватиме, плануємо збільшити кількість робочих місць», – зазначив Петро Мисливий.

Генеральний директор підприємства розповів, що коронавірус та кризи впливають на плани з розвитку заводу. «Дійсно в цьому році було важче у зв'язку з коронавірусом, але з цією ситуацією ми успішно впорались. Також сезон  був не вдалим з точки зору свіжих фруктів через погодні умови весною. Врожайність була далеко не така, як очікувалась. Це спровокувало нестачу фруктів, як результат – об'єми переробки були відчутно менші від запланованих. Під час карантину завод не закривався, адже ми є представниками критичної харчової галузі в Україні. Хоча у пікові навантаження нам доводилось змінювати графік роботи підприємства, щоб зменшити контактування однієї зміни з іншою, тощо. Експорт продукції не припиняли», – каже Петро Мисливий.

«Підприємство «Аграна Фрут Україна» працює на ринку з 1997 року. Це одне з найстаріших підприємств Вінниці та області зокрема. Це сучасне спільне австрійсько-українське підприємство, і, як сказав його керівник, 9 з 10 йогуртів, які виробляються в Україні, мають наповнювачі саме з Вінниці, – каже міський голова Сергій Моргунов. – Ми підтримуємо будь-яке підприємство з точки зору їхніх потреб, адже заводи мають різну специфіку. Підприємства, які працюють у Вінниці, можуть брати участь у всіх наших програмах економічного стимулювання, наприклад, відшкодування по кредитах».

Сергій Моргунов зазначив, що для міста важливо, щоб виробництва розвивались, оскільки вони створюють робочі місця для вінничан. «Тут працює близько 400 людей, які отримують достатньо конкурентну заробітну плату – в середньому її нарахований розмір – 18 тисяч гривень. У нинішніх реаліях економічного спаду це достатньо непоганий рівень. Взагалі, підприємство постійно розвивається, минулого року тут завершилось будівництво третьої черги морозильної камери. На сьогодні працюють над завершенням модернізації і будівництва нового цеху з лінією по обробці продукції харчування», – сказав Сергій Моргунов.